Kunstatelier

Kunst staat bij ons voor verbeelding en verbinding. We maken onze werken in de bijzondere omgeving van de Beemster Wereldtuin. Langs het pad, aan een boom, in de keuken: overal waar je loopt hangen verrassende creaties die wij gemaakt hebben.

In het pop-up Wereld Kunstatelier laten we ons inspireren door de natuur, een expositie, een ontmoeting met bezoekers of een gastspreker. We werken zoveel mogelijk buiten en kiezen voor thema’s die aansluiten bij de seizoenen en bij de ervaringen van deelnemers. Tijdens deze activiteiten komen we in gesprek met elkaar en delen onze (levens-)verhalen.

Kunst voor iedereen

Of je nu ervaren bent of niet: iedereen kan meedoen in het kunstatelier en we staan open voor elkaars achtergronden. Wij dagen deelnemers uit om hun persoonlijke ervaringen te uiten. Omdat het zo belangrijk is dat deelnemers hun verhaal kunnen vertellen, oefenen we ook met de Nederlandse taal.

Samenwerking tussen Beemster Ateliers

Samen met de andere ateliers werkt het Kunstatelier aan verschillende projecten. We ontwerpen bijvoorbeeld etiketten voor de producten die in de keuken gemaakt worden, bedrukken tassen, maken kaarten en borden voor in de tuin. We gebruiken natuurlijke grondstoffen uit onze tuin om textiel te bewerken. Deze stoffen worden vervolgens in het Naaiatelier verwerkt tot mooie items die te koop zijn.

Daarnaast is er ruimte om gewoon lekker creatief bezig te zijn met verf, papier, klei, stempels etc.

Maak ook kennis met:

Tuinteam
Keukenteam
Naaiatelier