Keukenteam

Rijd je op een dinsdag of donderdag door ons dorp Westbeemster en denk je misschien: “Wat ruikt het hier lekker!”? Dat klopt! Ons keukenteam bereidt elke dinsdag en donderdag een heerlijke, wereldse lunch voor alle deelnemers en vrijwilligers. Als het even kan met groenten en kruiden uit onze eigen Wereld Groentetuin. Denk bijvoorbeeld aan snijbiet, boontjes en pompoen, maar ook aan komkommerkruid, munt en peterselie. ’s Ochtends geoogst, ‘s middags op je bord: verser kan niet!

Wat doen we in de Wereld Keuken?

  • Deelnemers en medewerkers koken in onze buitenkeuken op houtvuur met de biologische oogst uit de Wereld Groentetuin.
  • Op werkdagen delen we de gezamenlijke lunch in de beschutte Wereldtuin.
  • Gasten zijn (na aanmelding) van harte welkom om aan te schuiven tijdens de maaltijd.

Lunch je gezellig mee?

De lunch bestaat uit een smaakvol hoofdgerecht met een frisse salade, meestal gevolgd door een heerlijk dessert. Het is altijd een explosie van op elkaar afgestemde wereldse smaken. Als u zich van tevoren opgeeft, kunt u op dinsdag en donderdag vanaf 12.30 uur voor € 8,50 p.p. mee lunchen met de vrouwen van de Beemster Wereldtuin. Een lunchabonnement voor 5 lunches kost 30,-.

Werelds assortiment

Naast lekkere maaltijden, maakt het keukenteam – samen met de deelnemers van de andere teams – ook andere eerlijke en ambachtelijke producten. Zo maken we bijvoorbeeld rabarberjam, vlierbloesemsiroop, thee en vruchtenchutneys, maar ook verzorgende, natuurlijke crèmes met bijenwas en calendula. Allemaal met zoveel mogelijk producten en grondstoffen uit de Wereldtuin.

Waar te koop?

Onze producten worden verkocht op dinsdag en donderdag in de Beemster Wereldtuin, tijdens open dagen en op markten zoals de Beemster Bijenmarkt, de Kerstmarkt en de Beemster gemeenschapsveiling.

Maak ook kennis met:

Tuinteam
Kunstatelier
Naaiatelier