Femme Award 2022 voor vrijwilligsters Wereldtuin Westbeemster

WESTBEEMSTER/PURMEREND – Voor het vijfde jaar op rij stond D66 Purmerend op 8 maart, tijdens Internationale Vrouwendag, stil bij de strijdbaarheid en solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Internationale vrouwendag is een dag met wereldwijde aandacht voor vrouwenthema’s zoals vrouwenrechten, economische zelfstandigheid, gelijke kansen voor mannen en vrouwen en andere aandachtspunten op het gebied van emancipatie en participatie. Dit jaar ging de Femme Award naar de vrijwilligsters van de Wereldtuin in Westbeemster.

In de Wereldtuin werken de vrijwilligsters samen met een groep vrouwen die houden van de tuin en graag vrouwen willen ontmoeten uit verschillende landen en culturen. Tien Nederlandse vrouwen en tien vrouwen afkomstig uit een ander land ontmoeten elkaar in een project van twaalf weken. Er wordt gewerkt in de tuin en gekookt op het open vuur. De tuin roept herinneringen op uit eigen land en cultuur. Tijdens de gezamenlijke maaltijd, bereid met producten uit de tuin, worden gerechten en verhalen met elkaar gedeeld. Zo leren zij van elkaars gewoonten en gebruiken. Een prachtig voorbeeld van solidariteit en waarbij ook ingegaan wordt op de kracht van verandering, het thema van Internationale Vrouwendag 2022.

Wat dat doet met iemand die kennis maakt met een andere cultuur, hoe ga je daar samen mee om en hoe kun je daar samen sterker uitkomen. Niet in problemen denken maar in kansen, uitdagingen en mogelijkheden. Samen. Helemaal belangrijk in deze tijd waarin veel vrouwen op de vlucht zijn geslagen voor het oorlogsgeweld in hun thuisland. Het is als vrouwen onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om elkaar te helpen, bij te staan, de wereld een beetje mooier te kleuren voor elkaar, op een positieve manier. Daar willen we bij D66 in Purmerend graag bij stil staan en al met al een hele terechte groep winnaressen vindt de fractie.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
XXXS
XXS
XS
SM
MD
LG
XL
XXL